Fotokulinaria – 22 września 2012

22 września w Warszawie odbyła się już trzecia edycja FOTOKULINARIÓW. Po raz kolejny zgromadziliśmy miłośników dobrego smaku i fotografii oraz najlepiej gotującego wykładowcę Akademii.

Teoria to podstawa. Pewne pojęcia trzeba uporządkować.

fot. Michał Leja

A potem wdrożyć je w praktykę.

fot. Michał Leja

Ćwiczyliśmy różne rodzaje oświetlenia, lecz w fotografii kulinarnej równie ważny jest punkt widzenia i odległość od obiektu.

fot. Małgorzata Abramowska

Było gorąco.

fot. Alicja Mieszczanska

I zimno.

fot. Małgorzata Abramowska

Trochę zielono.

fot. Michał Leja

fot. Weronika Madejska

Czerwono i malinowo.

fot. Weronika Madejska

fot. Weronika Madejska

Przezroczyście i mokro.

fot. Joanna Bartoszewicz

Każdy miał swoje preferencje kolorystyczne.

fot. Ewa Bankiewicz

fot. Michał Leja

Chleb sprawdził się jako obiekt fotograficzny  i świetna przystawka z humusem na soku pomarańczowym.

http://illucucina.blogspot.com/2010/02/co-tygrysy-lubia-najbardziej-czi.html

fot. Michał Leja

fot. Weronika Madejska

Nasz podwieczorek – crumble z jesiennych owoców musiał poczekać na lody.

fot. Małgorzata Abramowska

fot. Małgorzata Abramowska

W kuchni szef był tylko jeden… Margotka prowadząca blog Illucucina.

link: http://www.illucucina.blogspot.com/

fot. Michał Leja

Dziękujemy wszystkim za liczne przybycie, a firmie MIELE za gościnę i idealne warunki do pracy.

Kolejne FOTOKULINARIA już na naszej stronie.

 
Grupa Akademii Nikona na Facebooku to miejsce dyskusji o szeroko rozumianej fotografii - wymiany informacji, porad natury technicznej, sprzętowej, opinii na temat umieszczanych tam zdjęć.
Zapraszamy!
Nasza grupa na Fb to miejsce do dyskusji o fotografii.
Komentarze

Jedna myśl nt. „Fotokulinaria – 22 września 2012