Kulinaria w obiektywie – Warszawa, 16 marca 2013

Powodów do uśmiechu było tyle co smakołyków do podjadania!

fot. Michał Leja

16 marca w Warszawie w salonie wystawowym MIELE odbyła się już trzecia edycja FOTOKULINARIÓW. Po raz kolejny zgromadziliśmy miłośników dobrego smaku i fotografii oraz najlepiej gotującego wykładowcę Akademii, Leszka Szurkowskiego. Wspierała go kulinarnie Margotka, prowadząca bloga ILLUCUCINA.

fot. Michał Leja

fot. Michał Leja

Chleb sprawdził się jako obiekt fotograficzny i świetna przystawka. Był tak fotogeniczny, ze szkoda było go kroić.

fot. Joanna Bartnik

Ale czegóż się nie robi dla Fotografii…

fot. Michał Leja

fot. Milena Kowalczyk

fot. Michał Leja

Do końca warsztatów nie dotrwał, choć doczekał się kilku portretów.

fot. Anna Białkowska

fot. Michał Leja

Adio pomidory, adio kolory.

fot. Kinga Durczak

Było też kilka ćwiczeń z ostrości.

fot. Michał Leja

Choć aparaty nie były wodoodporne, wielokrotnie zalewaliśmy pole walki fotograficznej, często ze świetnym rezultatem. Metoda czarnego pola to jedno z ciekawszych ćwiczeń każdych fotokulinariów.

fot. Małgorzata Śmigielska

Dla wytrwałych placek drożdżowy i przerwa na kawę.

fot. Kinga Durczak

fot. Michał Leja

Dziękujemy wszystkim za liczne przybycie, a firmie MIELE za gościnę i idealne warunki do pracy. Zapraszamy na kursy i warsztaty znajdujące się w ofercie Akademii Nikona, a w szczególności na kolejne Fotokulinaria!

 

 
Grupa Akademii Nikona na Facebooku to miejsce dyskusji o szeroko rozumianej fotografii - wymiany informacji, porad natury technicznej, sprzętowej, opinii na temat umieszczanych tam zdjęć.
Zapraszamy!
Nasza grupa na Fb to miejsce do dyskusji o fotografii.
Komentarze